Mire figyeljen használt pénztárgép vásárlása előtt!

Rendszerint találkozunk olyan esettel, hogy a vállalkozás használt termékeket értékesítő online felületen vásárol. Arra gondolva hogy a 30-40.000 Forintos vételár kedvező, hiszen minden pénztárgépesnél magasabb díjakkal találkozik. Ezért "jól megfogja" a lehetőséget és megvásárol egy olyan online pénztárgépet, aminek nem ismeri az előéletét.

Több akadályba is belefuthatunk ilyen esetben, ami rendszerint jelentősen megnöveli a vételáron felüli költségeket.

Melyek ezek a tételek?

A pénztárgépekre kiírt éves felülvizsgálati periódus lejárt. A pénztárgépeket minden évben egyszer éves felülvizsgálni kell, amennyiben az adott pénztárgépen lejárt, vagy hamarosan lejár az éves felülvizsgálat határideje, akkor a felülvizsgálatát el kell végezni. Ez a tétel géptípustól függően 20-30.000 forint költséget jelent.
A rég nem használt pénztárgép, vagy idősebb gépek esetén (3 év fölött) adómemória akkumulátort kell cserélni a pénztárgépben. Vagy azért mert a gép nem indul, vagy azért mert később az AEE-ben lévő akkumulátor végzetes hibát okozhat az adómemória ellenőrző egységben. (AEE) 10-15.000 Ft jó esetben ha megoldódik a gép problémája akkumulátor cserével. Súlyosabb esetben adómemória hibát okoz, ami gyártói javítást jelent ennél jóval magasabb költségért.
ÁTSZEMÉLYESÍTÉSI DÍJ. Ahhoz hogy egy vállalkozás a pénztárgépét tudja használni "névre kell írni" át kell személyesíteni. Az átszemélyesítés 30.000+Áfa összegtől indul. Az átszemélyesítés során számtalan probléma léphet fel, ami befolyásolja a "névre írás" sikerességét. Pl. a gép belefagy az átszemélyesítésbe és az AEE javíthatatlan.
Még valami, a pénztárgépekhez kötött előfizetői szerződés alapján a gép eredeti tulajdonosa nem fizette a havidíjakat és a szolgáltató felé tartozása van. Ebben az esetben a gép kommunikációját leállítja az adott szolgáltató és átszemélyesíthetetlen a pénztárgép. 

Egyszóval minden esetben javasoljuk, hogy egy szakszervizt keressen fel és ellenőrzött körülmények között vásároljon használt pénztárgépet, vagy kérjen szakvéleményt a megvásárolni kívánt pénztárgép állapotáról.
A rengeteg kockázati tényezőt figyelembe véve és szakszervizben megvásárolt használt pénztárgép nem lesz drágább sőt kedvezőbb feltételek mellett, adott esetben garanciával juthat online pénztárgéphez. A fent említett portálokról való vásárlás, vagy más végfelhasználóktól beszerzett pénztárgép üzleti kockázatot jelent egy induló vállalkozás esetén.

Cégünk az Ap Cash Kft. használt pénztárgépek értékesítésével is foglalkozik.
Rendszerint Datecs Dp-25, illetve Fiscat Neon, Fiscat Ipalm (hordozható), CashCube Light, CashBox pénztárgépek állnak rendelkezésre. Az online pénztárgépek felújítását követően a pénztárgépeket átszemélyesítve adjuk át az új végfelhasználónak.

Átszemélyesítésre váró pénztárgépeinket minden esetben leteszteljük, adott esetben a gépek felújítása is megtörténik. Ellenőrizzük az akkumulátorok állapotát, az éves felülvizsgálat lejáratának határidejét és nem utolsó sorban a nyomtatási képet stb.
Felújított online pénztárgépek teljes körű beüzemeléssel és betanítással kerülnek értékesítésre most csak 62.500+Áfa áron. 
Az átszemélyesítéshez szükségünk van egy átszemélyesítési kódra, amit ügyfélkapuján keresztül kell igényelni a PTGREG nyomtatványon. Tipp: Kérje könyvelője segítségét!
Raktáron lévő átszemélyesíthető pénztárgépekről érdeklődjön, vagy írjon nekünk: Kapcsolat