NTAK adatszolgáltatás Vendéglátó szoftver

NTAK adatszolgáltatás a vendéglátásban. Információk a vendéglátást érintő NTAK vendéglátó szoftverrel kapcsolatban, szabályok, határidők. Milyen kereskedelmi egységeknek kötelező az NTAK és kik mentesülnek az adatszolgáltatás alól? Milyen vendéglátószoftver alkalmas az adatszolgáltatásra?

NTAK adatszolgáltatás Vendéglátó szoftver

E-nyugta bevezetésének várható határideje, kiket érint és milyen eszközök alkalmasak majd az új feltételéknek? Célok az eNyugta bevezetésével: elektronikus nyugtaadás, a vásárlók adattudatosságának erősítése, az áfarés további csökkentése adatnyerés a nem pénztárgépes szektorokról pl: fodrászok

Hozzon egy okos döntést!
2021 január 1.-től minden online pénztárgépre kötelezettnek a 2005. évi CLXIV. szóló törvény alapján biztosítania kell az elektronikus fizetés lehetőségét. Kötelezettségüket legegyszerűbben bankkártya terminál beszerzésével tudják teljesíteni.

Szeptember végéig tart a szankciómentes időszak

A NAV meghatározott feltételek fennállásakor nem szab ki mulasztási bírságot, ha az adóalany a 2020. július 01. és 2020. szeptember 30. közötti időszakban a számlaadat-szolgáltatási kötelezettségét nem, vagy nem megfelelően teljesíti.

online számla megoldás

Komplex online számla és azonnali fizetés megoldást kínálunk vállalkozása számára, amellyel nem csak a kötelező adatszolgáltatásnak, de adott esetben helyszíni számla nyomtatást is alkalmazhat hordozható nyomtató segítségével. Mindezt hordozható bankkártya terminál beszerzéssel együtt intézheti üzletünkben. 

Mire figyeljen használt pénztárgép vásárlása előtt!

Rendszerint találkozunk olyan esettel, hogy a vállalkozás használt termékeket értékesítő online felületen vásárol. Arra gondolva hogy a 30-40.000 Forintos vételár kedvező, hiszen minden pénztárgépesnél magasabb díjakkal találkozik. Ezért "jól megfogja" a lehetőséget és megvásárol egy olyan online pénztárgépet, aminek nem ismeri az előéletét.

Online Pénztárgépek

2019 évben az online pénztárgépek mellett elindítottuk online kasszarendszer értékesítésünket is, mely egy új szegmenst nyitott vállalkozásunknak. Online kasszarendszerünk egy innovatív adóügyi nyomtató illesztésével vált hatékonnyá, amely segítségével nincs szükség külön engedélyeztetési folyamatra.

Online Pénztárgépek

Online számlázó rendszer bevezetését indítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. 2020. július elsejétől 

2020. július 1-től már a belföldi áfaalanyok részére kiállított valamennyi számláról, 2021. január 1-től pedig a magánszemélyeknek nyújtott számlákról is online riportot kell majd küldeni a NAV-nak.

Online Pénztárgépek

Online pénztárgépek esetében változott a 2020.01.01.-re tervezett euró átállás technikai dátuma.

Visszafordíthatatlan esemény következhet be online pénztárgépén a rossz dátum miatt...

Online Pénztárgépek

Hónapok óta sokszor és sokat lehet hallani, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium bővíteni tervezi az online pénztárgép használók körét.

Ebbe a körbe a tervek szerint elsősorban a fodrászok és kozmetikusok fognak bekerülni, akik többségében eddig még nem használtak semmilyen pénztárgépet, hiszen nem írta elő a törvény azt.
Hamarosan ez azonban változni fog, előreláthatóan már az idén, 2015. végéig meg kell, hogy történjen ebben a szektorban is az átállás.

Online Pénztárgépek

A legfrissebb hírek szerint már szinte kész tényként állítható, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium bővíteni tervezi az online pénztárgép használók körét.

Ennek a körnek nagy részét elsősorban a kozmetikusok és a fodrászok teszik majd ki. Ők többségében eddig nem használtak pénztárgépet, hiszen a törvény erre a szektorra ezt nem írta elő.
Ez azonban rövidesen, a hírek szerint még az idén, azaz 2015. december végéig meg kell, hogy történjen.

Online Pénztárgépek

A Nemzetgazdasági Minisztérium terve szerint 2015-ben az online pénztárgépet használók körét a fodrászokra, kozmetikusokra, pénzváltókra és a magánpraxist folytató orvosokra is kibővítik.

Rövidesen megjelenik a rendelet, amely szerint a fodrászoknak, kozmetikusoknak, pénzváltóknak, valamint a magánorvosoknak (esetlegesen az őstermelőknek) is online pénztárgéppel kell teljesíteni nyugtaadási kötelezettségüket. A rendelet nagyjából 60 ezer vállalkozást érint, akik többségükben eddig nem használtak online kasszát.

1. oldal / 2