Április 30-ig visszaigényelhető az állami támogatás

2017. március 29-én a Magyar Közlönyben megjelent, és másnap, március 30-án hatályba lépett az állami támogatás igénybevételéről szóló NGM rendelet módosítása.

A módosítás kimondja, hogy a 2017. januártól online pénztárgép beszerzésére kötelezetteknek (azaz…

Tovább

Még most is jár a támogatás?

Aki kódot kért, kap is támogatást a kasszabeszerzésre

Eddig arról volt szó (a hatályos rendelet is így fogalmaz – a szerk.), hogy csak az kap támogatást az online kasszára az új…

Tovább

Már biztos: állami támogatás az újonnan kötelezetti körnek is!

Kasszánként 50 ezer forint állami támogatást kaphatnak 2017. január 1-jétől az online pénztárgép alkalmazására újonnan kötelezett vállalakozások a gazdasági tárca rendelete szerint, amely kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium…

Tovább

A kormány megadhatja az 50.000 Ft állami támogatást

Több mint 20 ezer vállalkozás pénztárgépbeszerzéséhez nyújt segítséget a kormány. A támogatás összege kasszánként 50 ezer forint, amelyet a vállalkozások legfeljebb öt pénztárgépre vehetnek igénybe.
Az érintetteknek érdemes körültekintően választani, ugyanis…

Tovább

Három hónap van átállni az online kasszára

Megjelent a Magyar Közlönyben a pénztárgép rendelet módosítása, mely szerint a korábban tervezett szeptember végi időpont helyett egységesen 2017. január 1-jétől lesz kötelező az online kassza használata. A pénztárgép használatára…

Tovább

Elindultak a NAV ellenőrök!

Július elejétől augusztus végéig tart a NAV nyári ellenőrzéssorozata.
A turisták által kedvelt üdülőhelyeken, vendéglátóhelyeken, strandokon, nyári fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken, szállásadóknál, rendezvényszervezőknél, tüzépeken lehet számítani a NAV munkatársaira akár munkaidőn…

Tovább

Online pénztárgép szolgáltatóknak

A Nemzetgazdasági Minisztérium terve szerint 2015-ben az online pénztárgépet használók körét a fodrászokra, kozmetikusokra, pénzváltókra és a magánpraxist folytató orvosokra is kibővítik.

Rövidesen megjelenik a rendelet, amely szerint a fodrászoknak, kozmetikusoknak,…

Tovább

Online pénztárgép kozmetikusoknak

A legfrissebb hírek szerint már szinte kész tényként állítható, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium bővíteni tervezi az online pénztárgép használók körét.

Ennek a körnek nagy részét elsősorban a kozmetikusok és a fodrászok…

Tovább

Online pénztárgép fodrászoknak

Hónapok óta sokszor és sokat lehet hallani, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium bővíteni tervezi az online pénztárgép használók körét.

Ebbe a körbe a tervek szerint elsősorban a fodrászok és kozmetikusok fognak…

Tovább